Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Οι ανισότητες στον πλανήτη αποκλείουν την εξάλειψη της Πανδημίας

Τα εμβόλια δεν ταξίδεψαν σε όλο τον πλανήτη, σε όλες τις κοινωνικές και πληθυσμιακές ομάδες, όπως αυτό έγινες στις αναπτυγμένες κοινωνίες και οικονομίες του Κόσμου και αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας εξαιτίας του οποίου δεν είναι εύκολο να έχουμε εξάλειψη της Πανδημίας με γενική ανοσία. Αυτό επεσήμανε, μιλώντας στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, στη Φωνή της Ελλάδας, ο καθηγητής Αιματολογίας της ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Ο γνωστός καθηγητής Αιματολογίας μίλησε για τα νέα δεδομένα που υπάρχουν γύρω από την πανδημία, ξεκαθαρίζοντας ότι τίποτα δεν είναι προβλέψιμο σχετικά με τις μεταλλάξεις και την επικινδυνότητά τους, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει η τέταρτη δόση του εμβολίου για τις ομάδες πληθυσμού που έχει αυτό προβλεφθεί και επιβάλλεται να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης, με σημαντικότερο τη χρήση της μάσκας, κάτι που, όπως ο ίδιος ομολογεί, αμέλησε και έτσι κόλλησε τον ιό, στη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών στην Ικαρία, όπου βρίσκεται και αυτές τις ημέρες.

Ο κ. Γεροτζιάφας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ως κοινωνία δεν έχουμε συζητήσει για την επόμενη μέρα, την αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, στη σχέση μας με το περιβάλλον, τη Φύση, τα ζώα, την αλλαγή στη διατροφική αλυσίδα. Υπογράμμισε ότι η ιατρική επιστήμη έκανε αλματώδη πρόοδο στο θέμα της αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, σε σχέση με αντίστοιχες πανδημίες στο μακρινό ή στο πιο πρόσφατο παρελθόν.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γρηγόρη Γεροτζιάφα, στον Προκόπη Αγγελόπουλο.

σχετικα podcasts