Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο ερευνητής, Μανώλης Γεωργούλης, μας ταξιδεύει στο… Διάστημα

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μανώλη Γεωργούλη, διευθυντή Ερευνών στο Κέντρο Αστρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών, για την 44η Συνέλευση Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας, ένα συνέδριο παγκόσμιας εμβέλειας που γίνεται στην Αθήνα, από τις 16 έως τις 24 Ιουλίου. Ο κ. Μανώλης Γεωργούλης είναι Εθνικός Εκπρόσωπος στη Διεθνή Επιτροπή Διαστημικής Έρευνας και στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Η συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση δόθηκε την Τρίτη, 5 Ιουλίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο κ. Γεωργούλης μιλά για τη ζωή του, την επιστημονική του έρευνα, τα στοιχεία που προκύπτουν μέσα από αυτή για την ηλιακή δραστηριότητα και τις επιπτώσεις της στον πλανήτη μας (που είναι και το αντικείμενο της δουλειάς του), αλλά και την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να μείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πέρασε και ένα σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του ζωής, σχεδόν για μια δεκαετία, ξεκινώντας ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ο διευθυντής Ερεδυνών στο Κέντρο Αστρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών, μας εξηγεί γιατί είναι πάντοτε χρήσιμο να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στο διάστημα, καθώς πάντοτε το αντικείμενο αυτής της έρευνας μας βοηθά να κατανοήσουμε πολλά από τα δεδομένα του ίδιου μας τουθ πλανήτη, αλλά και πρακτικά ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας, της κλιματικής αλλαγής, της Ενεργειακής Κρίσης κλπ.

Ακούστες τον Μανώλη Γεωργούλη στη συνέντευξη που έδωσε στη Φωνή της Ελλάδας και στον Προκόπη Αγγελόπουλο, για την εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

σχετικα podcasts