Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Μύθοι και αλήθειες για τις μωβ μέδουσες, τις θάλασσές μας και την Υγεία μας

Με την κοινή πεποίθηση ότι το πρόβλημα με την αύξηση της παρουσίας των μωβ μεδουσών στις Ελληνικές θάλασσες οφείλεται στην υπεραλίευση, η διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”, Αναστασία Μήλιου και ο καθηγητής Δερματολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κωνσταντίνος Κουσκούκης μιλούν για το θέμα που βρέθηκε στο προσκήνιο του φετινού καλοκαιριού, απειλώντας να προκαλέσει πρόβλημα στα “μπάνια του λαού”.

Η Αναστασία Μήλιου ξεκαθαρίζει ότι η διάσταση που έχει δοθεί από τα μέσα είναι υπερβολική σε σύγκριση με την πραγματικότητα, ωστόσο, στέκεται στο θέμα της υπεραλίευσης, ζητώντας να τηρούνται οι κανόνες τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους ερασιτέχνες αλιείς. “Το δίλημμα είναι ή υιοθετούμε την κινεζική κουζίνα που περιλαμβάνει ως λιχουδιά τη μέδουσα ή κάνουμε κάτι για τους πληθυσμούς των ψαριών” υπογραμμίζει η κα Μήλιου.

Από την πλευρά του ο κ. Κουσκούκης επισημαίνει ότι τόσο για τις μέδουσες όσο και για όλα τα άλλα απειλητικά για το δέρμα μας και την υγεία μας πλάσματα που μπορεί να μας “επιτεθούν” στη διάρκειας του καλοκαιριού, θα πρέπει να γνωρίζουμε, μετά από σχετικές εξετάσεις, σε τί μπορεί να είμαστε αλλεργικοί για να προλάβουμε τυχόν δυσάρεστες συνέπειες και να έχουμε στο φαρμακείο μας συγκεκριμένους ορούς και αλοιφές για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ακούστε το θέμα με τις συνεντεύξεις των δύο επιστημόνων, στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, με τον Προκόπη Αγγελόπουλο.

σχετικα podcasts