Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022

Την Επικαιρότητα της ημέρας σκίασε η είδηση της μεγάλης απώλειας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Πεκίνου έχασε τη μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου, που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία δύο χρόνια, σε ηλικία μόλις 43 ετών. Μετά την ανάγνωση του συγκλονιστικού μηνύματος που άφησε για να αναρτηθεί στον λογαριασμό του στο facebook, ακολούθησε η αναφορά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο Προκόπης Αγγελόπουλος συνομίλησε με μια Ελληνίδα που ζει και εργάζεται, τα τελευταία 10 χρόνια στην Στοκχόλμη. Η Μελίνα Γαλεάδη έφυγε μέσα στην οικονομική κρίση των μνημονίων, εγκαταστάθηκε στη Σουηδία, γνώρισε τον Σουηδό σύζυγό της και έχει αποκτήσει και ένα παιδί. Πρόσφατα, πήρε και τη Σουηδική υπηκοότητα. Στην εκπομπή μιλά για τη ζωή της εκεί, τις συνθήκες εργασίας, την ιδιοσυγκρασία των Σουηδών, τη σχέση της με τους ανθρώπους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα, κάτι το οποίο, σε αυτή τη φάση, φαντάζει ως πιθανό μόνο με τη λήξη του εργασιακού της βίου.

Στο κλείσιμο της εκπομπής, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μυτιληναίος, από τη Σαντορίνη, μιλά για την εξαιρετική Τουριστική σεζόν, που συνεχίζεται, την Ακρίβεια που έχει χτυπήσει και το νησί του, αλλά και τις έρευνες που ξεκινά ωκεανογραφικό σκάφος για να ανακαλύψει τα μυστήρια που κρύβει ο βυθός της καλντέρας, κάτω από το παχύ στρώμα της λάβας που έχει καλύψει την περιοχή, μετά τον ιστορικό σεισμό του 1500 π.Χ.

σχετικα ondemand