Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022

Η Επικαιρότητα, μέσα και από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, μονοπώλησε το πρώτο μέρος της εκπομπής, με τους Χρήστο Παγώνη και Προκόπη Αγγελόπουλο στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας. Στο δεύτερο μέρος, μιλήσαμε με τον κ. Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, συνιδρυτή της οργάνωσης “Μπορούμε, Καμία μερίδα φαγητού χαμένη” με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια αυτή, με μια σειρά εκδηλώσεων, στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των πολιτών για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διαχειρίζονται τα τρόφιμα που αγοράζουν, έτσι ώστε το περίσσευμα να μην πετάγεται στους κάδους των σκουπιδιών, αλλά να πηγαίνει στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η οργάνωση “Μπορούμε” κάνει αυτό ακριβώς: συντονίζει επιχειρήσεις εστίασης και τροφίμων ή και απλούς καταναλωτές και συγκεντρώνει τα τρόφιμα αυτά, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, γι αυτό τον σκοπό.

Στο τέλος της εκπομπής, επικοινωνήσαμε με Σάμο και ακούσαμε τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο νησί, Χάρη Ζαβουδάκη να μας εξηγεί με ποιον τρόπο αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της Τουρκίας οι κάτοικοι, τι γίνεται με τις προσφυγικές ροές, αλλά και πως πήγε ο Τουρισμός στο νησί, μετά και το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών που δόθηκε φέτος.

σχετικα ondemand