Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Χρήστος Παγώνης και ο Προκόπης Αγγελόπουλος σχολίασαν τα γεγονότα της ημέρας, με σημαντικότερο το θέμα των Τουρκικών προκλήσεων, αλλά και τις εξελίξεις στην Οικονομία με την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της στην Κοινωνία. Μετά την ανάγνωση των εφημερίδων, ο Κωνσταντίνος Φίλης, διεθνολόγος, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων μίλησε για τα Ελληνοτουρκικά και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν δεν δείχνει να γνωρίζει που θέλει να οδηγήσει τα πράγματα, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την επόμενη ημέρα. Ξεκαθάρισε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν επιθυμεί να προκληθεί ένα θερμό επεισόδιο που θα το χρεωθεί ο ίδιος, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει να διαχειριστούμε την κρίση στα Ελληνοτουρκικά με ψυχραιμία και σύνεση. Ο κ. Φίλης περιέγραψε ως σχεδόν αδιέξοδη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο της Ουκρανίας, μετά και τα δημοψηφίσματα, ενώ σχολίασε και τις εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ιταλία, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της κας Μελόνι “φασιστικό”.

Στο κλείσιμο της εκπομπής, η κα Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, μίλησε για το τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε η Περιφέρεια για τον Τουρισμό, με τη συμμετοχή ηθοποιών από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και μετέφερε στις ακροάτριες και τους ακροατές της εκπομπής ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, τόσο την αισιοδοξία για την πολύ καλή, μέχρι τώρα, τουριστική σεζόν για την πόλη, η οποίο παρατείνεται και για τους επόμενους μήνες, αλλά, ταυτόχρονα, και την αγωνία των επαγγελματιών του Τουρισμού και της Εστίασης, που βλέπουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και αντιμετωπίζουν με φόβο το Αύριο.

σχετικα ondemand