Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022

Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στην Επικαιρότητα και, κυρίως, τα Οικονομικά, καθώς, μετά τα σχόλια της εισαγωγής και την ανάγνωση των πρώτων σελίδων των εφημερίδων, στο στούντιο φιλοξενήθηκε ο κ. Μανώλης Μπαλτάς, σύμβουλος επιχειρήσεων και επιστημονικός συνεργάτης της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Η συζήτηση κινήθηκε σε δύο άξονες. Αρχικά έγινε αναφορά στην τρέχουσα συγκυρία, με άξονα την ενεργειακή κρίση, όπου από την κουβέντα προτάθηκε η συστημική μεταστροφή, σε μια οικονομία που δεν θα στηρίζεται στη μονοκαλλιέργεια του Τουρισμού. Με αφετηρία αυτή την παραδοχή, ο κ. Μπαλτάς πέρασε στο κυρίως θέμα της συζήτησης που ήταν η χωροθέτηση των νέων επιχειρηματικών πάρκων στην Αττική και η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων, με σύγχρονους όρους και σοβαρές υποδομές. Έγινε αναφορά, ως προς τα παραπάνω, στο νέο σχετικό νομοσχέδιο το οποίο είναι σε φάση συζήτησης στην Ολομέλεια, με την επισήμανση, από την πλευρά του κ. Μπαλτά, ότι η πρόβλεψη για υποχρεωτική συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών για να προχωρήσει η σχετική επένδυση, θα πρέπει να αλλάξει, καθώς δυσχεραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα του νόμου.

Ακούστε την εκπομπή του Χρήστου Παγώνη και του Προκόπη Αγγελόπουλου, στη Φωνή της Ελλάδας.

σχετικα ondemand