Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022

Χρήστος Παγώνης και Προκόπης Αγγελόπουλος μετέφεραν εικόνες από την καθημερινότητα της πόλης, μια ημέρα με γενική απεργία στα ΜΜΜ, στάθηκαν στην Επικαιρότητα και, κυρίως, στα θέματα των Ελληνοτουρκικών και της Ενεργειακής Κρίσης και πριν διαβάσου τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων , όπως κάθε φορά, μίλησαν μέσω τηλεφώνου με τον κ. Γιάννη Κυριακίδη, δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου, ο οποίος μετέφερε τις αγωνίες των συμπολιτών του, για το θέμα της επάρκειας καύσιμης ύλης για θέρμανση, τον χειμώνα που έρχεται. Ένας χειμώνας που δείχνει ήδη τα “δόντια” του με θερμοκρασίες, μέσα στον Σεπτέμβρη, που φτάνουν ακόμη και τους 2-3 βαθμούς Κελσίου. Ο κ. Κυριακίδης εξηγεί γιατί το καυσόξυλο που αποτελεί την κύρια πηγή θέρμανσης για τους Νευροκοπιώτες δεν επαρκεί, καθώς έχουν αυξηθεί οι ανάγκες για τα αστικά κέντρα, ενώ καλεί την Πολιτεία να δώσει διέξοδο, με συγκεκριμένες πολιτικές που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν, τουλάχιστον το 50% των αναγκών για τις περιοχές αυτές, σε μια συγκυρία στην οποία έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι τιμές των καυσίμων γενικότερα. Στο κλείσιμο της συνέντευξης, ο κ. Κυριακίδης αναφέρεται και στην περίφημη πατάτα Νευροκοπίου, σε μια σεζόν που η σοδειά πήγε πολύ καλά, στάθηκε, ωστόσο, στο γεγονός ότι, για μία ακόμη χρονιά, οι μεσάζοντες ανεβάζουν την τιμή της στη λιανική στο 50%.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, φιλοξενήθηκε στο στούντιο ο κ. Ηλίας Παπαθεοδώρου, πρώην διευθύνων σύμβουλος εταιρειών βιοτεχνολογίας στην Ευρώπη και στέλεχος του Οικολογικού κινήματος, ο οποίος μελετά το ζήτημα της Ενέργειας από την πλευρά των οικολογικών οργανώσεων, βάζοντας μπροστά τις ΑΠΕ και τον θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων. Ο κ. Παπαθεοδώρου μίλησε στους Χρήστο Παγώνη και Προκόπη Αγγελόπουλο για την τεχνολογία MRNA στα εμβόλια που, όπως αποκάλυψε, ξεκίνησε από τη Γερμανία και στη φάση των πρώτων δοκιμών συμμετείχε με τη δική του εταιρεία, από τις αρχές κιόλας της δεκαετίας του 2000. Εξήγησε γιατί τα εμβόλια mrna είναι τα ασφαλέστερα στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Ακούστε την εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, στη Φωνή της Ελλάδας, με τους Χρήστο Παγώνη και Προκόπη Αγγελόπουλο.

σχετικα ondemand