Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022

Ακούστε την εκπομπή της Παρασκευής, η οποία, όπως πάντα, ξεκινά με τον σχολιασμό της Επικαιρότητας, ενώ, λίγο πριν τις 9:30, μεταφέρει στις ακροάτριες και στους ακροατές τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Την πρώτη καλημέρα μας λέει ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του συνδέσμου των Ελλήνων κατασκευαστών παιχνιδιών, ο οποίος μιλά για τον κλάδο που έχει ευνοηθεί από τη συγκυρία της Πανδημίας, καθώς μπόρεσε να ανταγωνιστεί καλύτερα τα εισαγόμενα παιχνίδια, αλλά χτυπήθηκε από την ενεργειακή κρίση των τελευταίων μηνών και υποχρεώθηκε να αυξήσει τις τιμές κατά 10%-20%. Αφορμή για τη συνέντευξη είναι η έκθεση “Το Παιδί και το Παιχνίδι” που άνοιξε τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και είναι η καθιερωμένη, ετήσια, κλαδική έκθεση των Ελλήνων παιχνιδάδων, που, φέτος, επιστρέφει στην κανονικότητα, μετά δύο δύσκολα χρόνια του κορωνοϊού.

Στο τελευταίο μέρος της εκπομπής, επικοινωνήσαμε με Αυστραλία και μιλήσαμε με την πρόεδρο της οργάνωσης Frontitha Care, Jill Taylor, και τον γραμματέα του Συμβουλίου, Γιάννη Καλίτσα, για τη λειτουργία του προγράμματος φιλοξενίας ομογενών ηλικιωμένων. Η οργάνωση προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους απόμαχους της ζωής, εδώ και 47 χρόνια, φροντίζοντας να αισθάνονται ότι ζουν σε ένα περιβάλλον, με κυρίαρχο το Ελληνικό στοιχείο. Αυτή τη στιγμή, στις 6 δομές της, φιλοξενούνται πάνω από 750 ηλικιωμένοι, ενώ, όπως αποκάλυψε η κα Taylor, έχει ξεκινήσει ήδη ένα πρόγραμμα μετεγκατάστασης εργαζομένων από την Ελλάδα, που επιθυμούν να απασχοληθούν στο πρόγραμμα.

σχετικα ondemand