Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022

Η εκπομπή αφιέρωσε, όπως πάντα, το πρώτο της μέρος στην Επικαιρότητα. Μετά την ανάγνωση των πρώτων σελίδων των εφημερίδων, Χρήστος Παγώνης και Προκόπης Αγγελόπουλος φιλοξένησαν δύο κυρίες με διαφορετικές αφετηρίες, συγγραφείς δύο επίσης διαφορετικών βιβλίων με πολύ ενδιαφέρον.

Η Αθηνά Πριμικίρη, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, υπογράφει το βιβλίο “Εκπαίδευση 4.0, Βήματα Δημιουργικότητας” (εκδόσεις Ηλίας Μπαρτζουλιάνος) και μίλησε για τον ρόλο της αξιοποίησης των δεξιοτήτων των μαθητών στην Εκπαίδευση, με σκοπό να συνδεθεί η μάθηση με την επαγγελματική αποκατάσταση και την Επιχειρηματικότητα. Αναλύει τα βήματα που πρέπει να γίνουν, με πρώτο και σημαντικότερο την κατάρτιση των δασκάλων, έτσι ώστε να είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις των καιρών, στη σύγχρονη εκπαίδευση. Ωστόσο, στέκεται και στην ανάγκη να στηριχθεί το Δημόσιο Σχολείο και να αναβαθμίσει τις υποδομές του.

Στη συνέχεια της εκπομπής, η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μαργαρίτα Ικαρίου, μας μιλά από το νησί της, τη Σάμο, για την Πυθαγόρειο Διατροφή, έτσι όπως ξεδιπλώνεται στις σελίδες του βιβλίου της “ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Από την αρχαιότητα στη σύγχρονη vegan τάση”. Μιλά για τα πλεονεκτήματα της διατροφικής αυτής φιλοσοφίας που θα μπορούσε να είναι η Ελληνική απάντηση στη Vegan μόδα.

Ακούστε την εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, της Πέμπτης, 15 Σεπτεμβρίου, στη Φωνή της Ελλάδας.

σχετικα ondemand