Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, 17-08-2022

Στην εκπομπή της Τετάρτης, 17 Αυγούστου, που διήρκεσε, εκτάκτως, 2 ώρες, φιλοξενήθηκε η Μαρία Καρακλιούμη, πολιτική αναλύτρια της RASS, με την οποία σολιάσαμε την πολιτική Επικαιρότητα.

Μετά τις 10, συνδεθήκαμε με Ικαρία, όπου συναντήσαμε τον καθηγητή ιατρικής του πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα. Ο γνωστός καθηγητής Αιματολογίας μίλησε για τα νέα δεδομένα που υπάρχουν γύρω από την πανδημία, ξεκαθαρίζοντας ότι τίποτα δεν είναι προβλέψιμο σχετικά με τις μεταλλάξεις και την επικινδυνότητά τους, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει η τέταρτη δόση του εμβολίου για τις ομάδες πληθυσμού που έχει αυτό προβλεφθεί και να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης, με σημαντικότερο τη χρήση της μάσκας. Ο κ. Γεροτζιάφας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ως κοινωνία δεν έχουμε συζητήσει για την επόμενη μέρα, την αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, στη σχέση μας με το περιβάλλον, τη Φύση, τα ζώα, την αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες. Υπογράμμισε ότι η ιατρική επιστήμη έκανε αλματώδη πρόοδο στο θέμα της αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, σε σχέση με αντίστοιχες πανδημίες στο μακρινό ή στο πιο πρόσφατο παρελθόν.

Στο τελευταίο ημίωρο της εκπομπής, ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, μίλησε για το φετινό τουριστικό καλοκαίρι, που δείχνει ότι κινείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Στάθηκε στην αύξηση των ξένων επισκεπτών που ταξιδεύουν μεμονωμένα, επιλέγοντας μόνος του τα καταλύματα, μεταξύ των οποίων και airbnb, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες, αλλά, για μία ακόμη φορά, τόνισε τα σημαντικά θεσμικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού στην Ελλάδα.

Η εκπομπή έκλεισε με μία σύνδεση με τους Λειψούς, μια καλημέρα από τον δήμαρχο, Φώτη Μάγγο. Οι Λειψοί, ένα μικρό διαμάντι στα Δωδεκάνησα, κρατούν την αυθεντικότητά τους, λένε όχι στην άναρχη ανάπτυξη που καταστρέφει το περιβάλλον, και αποτελεί ολοένα και περισσότερο, πόλο έλξης για ξένους αλλά και Έλληνες τουρίστες.

σχετικα ondemand