Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, 11-08-2022, με άρωμα… Κεφαλονίτικο

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε, έστω και με τη δύναμη που προσφέρουν οι τηλεπικοινωνίες, η εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, με αφορμή την εναρκτήρια εκδήλωση του Παγκοσμίου Δικτύου Επτανησίων Επιστημόνων, που διοργανώνει στα Κουρκουμελάτα της Κεφαλονιάς, το Εργαστήριο Μελέτης Απόδημου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μετά το πρώτο ημίωρο που ήταν αφιερωμένο, όπως πάντα, στην Επικαιρότητα, ο Προκόπης Αγγελόπουλος συνομίλησε με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ντένια Σαρακίνη, που θα παρουσιάσει την εκδήλωση, και τον κ. Αναστάσιο Γερμενή, Ομότιμο Καθηγητή στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δικτύου.

Η Ντένια Σαρακίνη, μετά τη σύντομη αναφορά στην εκδήλωση που γίνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, μίλησε για τον Τουρισμό στο νησί, που, σύ,μφωνα με τους τοπικούς παράγοντες φαίνεται ότι θα ξεπεράσει και αυτόν του 2019, με δεδομένο ότι και πολλοί Έλληνες επισκέπτες εκμεταλλεύτηκαν τις συμφέρουσες τιμές των ακτοιπλοϊκών εισιτηρίων για να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού. Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, με καταγωγή από το νησί, ξενάγησε τοις ακροάτριες και τους ακροατές της Φωνής της Ελλάδας στα μέρη που πρέπει να δει από κοντά ο επισκέπτης, εφόσον βρεθεί στην Κεφαλονιά.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστάσιος Γερμενής αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που γίνεται μέσα από το Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων, να συναντηθούν και να γνωριστούνε μεταξύ τους επιφανείς Επτανήσιοι, με κοινό στόχο τη βοήθεια στην ανάπτυξη των νησιών του Ιονίου. Το «Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων – Ionian Hall of Science», θα συνεδριάσει, για πρώτη φορά, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, Ομότιμος Καθηγητής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών, Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δικτύου, με θέμα: “Η πολυπλοκότητα και η αφηγηματική βία: oι επείγουσες προκλήσεις του μέλλοντος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Αργοστολίου και το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή, ενώ υποστήριξη παρέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

σχετικα ondemand