Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, 3-8-2022

Ακούστε την εκπομπή της Τετάρτης, 3 Αυγούστου 2022, με τους Χρήστο Παγώνη και Προκόπη Αγγελόπουλο, στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας. Στο πρώτο μέρος, ακούστε τον σχολιασμό της Επικαιρότητας της ημέρας, με πρώτο θέμα την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν και την ανησυχία που προκαλεί στη Διεθνή Κοινή Γνώμη η αντίδραση της Κίνας στην επίσκεψη αυτή, αλλά και το μεγάλο θέμα των γυναικοκτονιών στη χώρα μας, που τείνει, για μία ακόμη φορά, να πάρει μορφή επιδημίας.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ταξιδεύουμε στα Χανιά για να ενημερωθούμε για το πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ανοιχτά Πανιά”, από την καλλιτεχνική του διευθύντρια, Μυρτώ Λάβδα. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων, από νέους Κρήτες καλλιτέχνες που δίνουν μια νέα διάσταση στην έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργίας στο νησί και φέρνουν κοντά στη Νέα Δημιουργία τους δημότες των Χανίων αλλά και τους ξένους επισκέπτες.

Στη συνέχεια, ο δύτης, Κώστας Θωκταρίδης, μιλά για την ανακάλυψη ενός, ακόμη, ναυαγίου από την ομάδα του, δυτικά της Κύθνου. Πρόκειται για ένα μεταλλικό σκάφος, ιδιαίτερης ναυπηγικής, που εντοπίστηκε σε βάθος -110 μέτρων. Το συνολικό μήκος του είναι περίπου 40 μέτρα. Κατά την υποβρύχια έρευνα με υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα ( R.O.V.) διαπιστώθηκε ότι έχει ανατιναχθεί η πλώρη του, καθώς επίσης έχει καταρρεύσει η πρύμνη του. Μετά την ανακάλυψη του ναυαγίου, θα ακολουθήσει η ιστορική έρευνα, για να διαπιστωθεί η ταυτότητά του και οτιδήποτε άλλο μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη των αιτιών που το οδήγησαν στον υγρό τάφο του. Στην ερευνητική ομάδα συμμετέχουν, εκτός από τον κ. Θωκταρίδη, οι Νικόλαος Ανέστης, Σπύρος Βουγίδης, Αγάπη Ωκεανίς Θωκταρίδη και Άρης Μπιλάλης.

σχετικα ondemand