Σπύρος Ορνεράκης: “Αυτός είναι ο Βενιζέλος που γνώρισα, τα τελευταία χρόνια” – ο κορυφαίος σκιτσογράφος λίγο πριν ολοκληρώσει το κόμικ για τον μεγάλο Χανιώτη πολιτικό

Για την ολοκλήρωση ενός έργου ζωής για εκείνον, τη δημιουργία ενός κόμικ για τη ζωή και την πολιτική δράση του Ελευθέριου Βενιζέλου, μίλησε στη Φωνή της Ελλάδας και τον Προκόπη Αγγελόπουλο, ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων σκιτσογράφων-γελοιογράφων, Σπύρος Ορνεράκης. Όπως αποκαλύπτει στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, η στιγμή πλησιάζει, μετά από 5 χρόνια απομόνωσης, προσήλωσης και σχολαστικής δουλειάς, που θα παραδώσει το έργο που του ζήτησε το Ίδρυμα Ελ. Βενιζέλου, στα Χανιά. Ένα έργο που υπολογίζεται ότι θα είναι πάνω από 80 σελίδες, γεμάτες ιστορικά γεγονότα και προσωπικές στιγμές του μεγάλου συμπατριώτη του πολιτικού.

Ο Σπύρος Ορνεράκης μεγάλωσε στη γειτονιά του Βενιζέλου, ως παιδί, όπως περιγράφει, έμπαινε στο σπίτι του, περιεργαζόταν τα προσωπικά του αντικείμενα και γνώριζε πράγματα που σχετίζονταν με εκείνον. Ωστόσο, η ενασχόλησή του με τη ζωή και την ιστορία του, μέσα από την έρευνα των τελευταίων χρόνων για τη δημιουργία του κόμικ, τον έφερε ακόμη πιο κοντά στην προσωπικότητα του ηγέτη και του ανθρώπου και γνώρισε, έτσι, πτυχές της ζωής του που δεν ήξερε.

Σε λίγο καιρό κατεβαίνει, ξανά, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, εκεί όπου θα ξανασυναντηθεί με τους ανθρώπους του ιδρύματος, θα τους δείξει το αποτέλεσμα της δουλειάς του και, με αυτό τον τρόπο, ίσως πολύ σύντομα να έχουμε την ολοκλήρωση αυτής της τόσο ιδιαίτερης και πρωτόγνωρης, για εκείνον, δουλειάς.

Ακούστε τον Σπύρο Ορνεράκη και όσα είπε στη Φωνή της Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ON DEMAND

Exit mobile version