Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Κωνσταντίνος Βατσκαλής: Ο Ηπειρώτης που έγινε δήμαρχος στο Ντάργουιν της Αυστραλίας

Για τη συναρπαστική πορεία της ζωής του από την Κεφαλλονιά (όπου γεννήθηκε, με καταγωγή από την Ήπειρο), στην Αυστραλία που έγινε βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο και υπουργός, μέχρι και δήμαρχος στο Ντάργουιν, μια πόλη στο βορρά της Αυστραλία, με 150 χιλιάδες κατοίκους, μίλησε στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ο Κωνσταντίνος Βατσκαλής. “Η Αυστραλία βρίσκεται σε αναζήτηση ξένων εργατών και, εδώ, υπάρχουν, ακόμη, ευκαιρίες για δουλειά, για όσους θέλουν να εγκατασταθούν στην Αυστραλία” είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Βατσκαλής, περιγράφοντας μια Οικονομία που έχει κατεβάσει στο 3,5% την Ανεργία, παρότι αντιμετωπίζει κι αυτή τα προβλήματα με το κόστος της Ενέργειας που αντιμετωπίζει και ο υπόλοιπος πλανήτης.

Ο κ. Βατσκαλής ξεδιπλώνει, στη συνέντευξή του στον Προκόπη Αγγελόπουλο, μια ζωή σαν παραμύθι και φτάνει στο σήμερα, όπου, ως δήμαρχος Ντάργουιν, έχει φροντίσει να αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον, διπλασιάζοντας το πράσινο. Περιγράφει τις συνθήκες ζωής στην πόλη του, που βρίσκεται στον Βορρά, δεν έχει ποτέ χειμώνα (τουλάχιστον ως προς τις θερμοκρασίες) αλλά αντιμετωπίζει περιόδους μουσώνων αλλά και τυφώνες, για τους οποίους, όπως λέει, η πόλη είναι δομημένη με τρόπο με τον οποίο μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Ο δήμος του Ντάργουιν έχει ετήσιο προϋπολογισμό 120 εκατομμύρια δολάρια, που επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών. Το 70% του ποσού προέρχεται από τα δημοτικά τέλη και τα υπόλοιπα από την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βατσκαλή, στην Φωνή της Ελλάδας.

σχετικα ondemand