Αποτύπωμα Φούλη Ζαβιτσάνου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Για τη σημασία της φιλοσοφικής και πολιτικής σκέψης του Κορνήλιου Καστοριάδη σήμερα

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «CASTORIADIS AND AUTONOMY IN THE TWENTY – FIRST CENTURY» των Νίκου Ιωάννου, Αλέξανδρου Σχισμένου και Chris Spannos (εκδόσεις Bloomsbury) στο Λονδίνο αλλά και το Διεθνές Συμπόσιο για τα «100 χρόνια από τη γέννηση του Κορνήλιου Καστοριάδη» που διοργανώνει σήμερα παρασκευή 23/9/2022 το Πανεπιστήμιο του Μπαθ, o φιλόσοφος και συγγραφέας, Αλέξανδρος Σχισμένος, μιλά στην εκπομπή «Αποτύπωμα» με τη Φούλη Ζαβιτσάνου για τη σημασία που έχει σήμερα η φιλοσοφική και πολιτική σκέψη του μεγάλου Έλληνα στοχαστή.

Αλέξανδρος Σχισμένος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μεταδιδακτορικός ερευνητής του ΑΠΘ. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών ContAct (2000-2007), Βαβυλωνία (2003-2019), Έρμα και Αυτολεξεί. Κυκλοφορούν τα έργα του: Η ανθρώπινη τρικυμία: Ψυχή και αυτονομία στη φιλοσοφία του Κορνήλιου Καστοριάδη (Εξάρχεια), Μετά τον Καστοριάδη: Δρόμοι της αυτονομίας στον 21ο αιώνα (Εξάρχεια), Το τέλος της εθνικής πολιτικής (Εξάρχεια), Μικρή πραγματεία για τον ερωτικό χρόνο (RedMarks), Καστοριάδης εναντίον Χάιντεγκερ (Αυτολεξεί), Εισαγωγή στην Κριτική του Ψηφιακού Λόγου (Athens School), Castoriadis and Autonomy in the Twenty-First Century (Bloomsbury), Common Futures: Social Transformation and Political Ecology (Black Rose Books).