Αποτύπωμα Φούλη Ζαβιτσάνου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ειρήνη Σαρίογλου για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα»

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 ,12:00 ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Αποτύπωμα» της «Φωνής της Ελλάδας» με τη Φούλη Ζαβιτσάνου, φιλοξένησε την ιστορικό και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», Ειρήνη Σαρίογλου, η οποία μας μίλησε για την φετινή έβδομη έκδοση του φεστιβάλ αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία, τους στόχους και τις αξίες που υπηρετεί.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς του Καστελλορίζου αλλά και την προαγωγή της κινηματογραφικής τέχνης. Τόπος ειδυλλιακής ομορφιάς, αποτελεί ιδανικό σημείο συνάντησης του ντοκιμαντέρ με την Ιστορία. Σε κομβικό σημείο, ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, πολύ κοντά στα παράλια της Λυκίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» επιδιώκει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κινηματογραφική και πολιτιστική συνεργασία των δημιουργών ντοκιμαντέρ διεθνώς. Πλαισιωμένο από ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, παράλληλες ειδικές προβολές, συναυλίες, θέατρο, εκθέσεις γλυπτικής-φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά, το Φεστιβάλ ταξιδεύει κάθε χρόνο με τις βραβευμένες ταινίες του στην Αυστραλία, την Ευρώπη και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η Ειρήνη Σαρίογλου γεννήθηκε το 1972 στην Πόλη. Είναι Επίκουρη καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Πόλης και Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών. Έχει επιμεληθεί ιστορικά ντοκιμαντέρ όπως: «Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κωνσταντινουπόλεως», «Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη – Αϊβαλί 1922», «Στην εξορία – Ερζουρούμ/ Άσκαλε 1942», «Η Σιωπηλή Σχολή – Μια αναδρομή στην ιστορία της Ι.Θ. Σχολής της Χάλκης», «Ίμβρος – Τένεδος: Της Μνήμης και της Λήθης», «Η Νέα Σμύρνη του Μίκη Θεοδωράκη», «Στην άκρη του Αιγαίου, Καστελλόριζο» και «Η Ανατολή Έδυσε».

σχετικα ondemand