Αποτύπωμα Φούλη Ζαβιτσάνου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η φεμινίστρια-ακτιβίστρια Κατερίνα Σεργίδου μιλά για το σύγχρονο φεμινιστικό κίνημα στη Φωνή της Ελλάδας

Σήμερα, 8 Μάρτη 2022, η φεμινίστρια-ακτιβίστρια και ερευνήτρια Σπουδών Φύλου και Φεμινισμού, Κατερίνα Σεργίδου, μίλησε στη Φούλη Ζαβιτσάνου για τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του σύγχρονου φεμινιστικού κινήματος.

Από το ραδιοφωνικό βήμα της εκπομπής «Αποτύπωμα» της Φωνής της Ελλάδας, μας μίλησε για το νέο φεμινιστικό κύμα που ξεκίνησε από την Λατινική Αμερική και την Ισπανία, την επέκταση και τις προοπτικές του, για τον αγώνα κατά της έμφυλης βίας  και του σεξισμού, αλλά και για την γυναικεία αλληλεγγύη και τις νέες μορφές φεμινιστικού αγώνα.

ENTREVISTA | Katerina Sergidou (Unidad Popular) :: Rproject

H Κατερίνα Σεργίδου είναι φεμινίστρια-ακτιβίστρια και υποψήφια διδάκτωρ Σπουδών Φύλου και Φεμινισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων (UPV-EHU). Είναι μέλος της Συνέλευσης 8 Μάρτη και μαζί με άλλες γυναίκες συμμετείχε στις πρώτες προσπάθειες για την οργάνωση της φεμινιστικής απεργίας στην Ελλάδα. Έχει σπουδάσει ιστορία, πολιτισμικές σπουδές και σπουδές φύλου και ανθρωπολογίας στο ΕΚΠΑ, στο Πάντειο και στο Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων. Η διδακτορική της έρευνα επικεντρώνεται στη συμμετοχή των γυναικών στο καρναβάλι της πόλης Καντίθ στη Ανδαλουσία. Ασχολείται επίσης με τις φεμινιστικές μεθοδολογίες στην κοινωνική έρευνα, τη φεμινιστική γραφή, την έννοια της φεμινιστικής ηγεμονίας και την καλλιτεχνική φεμινιστική έκφραση στα κοινωνικά κινήματα.

Ακούστε την συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης,

σχετικα ondemand