Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης: «Διάλογοι με τον παππού μου» | 29.07.2022, 13:00

Την επέτειο της γέννησης του Έλληνα συνθέτη με την παγκόσμια ακτινοβολία, Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και του εγγονού του Άγγελου, η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Διάλογοι με τον παππού μου».

Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, από 13:00 έως και 14:00.
Μία μουσική συνομιλία παππού και εγγονού, οι διάλογοι του παππού με τον εγγονό αλλά και όλα όσα ο Άγγελος δεν πρόλαβε να πει στον Μίκη, οι παράλληλες αφηγήσεις του Μίκη και του Άγγελου για τα γεγονότα που σημάδεψαν την παιδική και νεανική ηλικία τους. Ένα ντοκιμαντέρ-ύμνος στη μουσική μέσα από τα μάτια του Άγγελου, με τη μουσική του Μίκη και του Άγγελου.

Ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης σπούδασε πιάνο, κλασσική κιθάρα, μουσική τεχνολογία και ζωγραφική στην Αγγλία. Αγάπησε από πολύ μικρός το πιάνο και είχε πλούσιες μουσικές ιδέες από πολύ νεαρή ηλικία που αποτύπωνε σε πρώιμες συνθέσεις όποτε έπιανε στα χέρια του ένα μουσικό όργανο. Η έντονη παρότρυνση του θείου του, Γιώργου Θεοδωράκη, να ηχογραφήσει τις μουσικές ιδέες του, στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει τη δημιουργία του. Έτσι, άρχισαν να βγαίνουν στο φως, οι πειραματισμοί και το δικό του μουσικό σύμπαν. Ξεκίνησε να συνθέτει οργανική μουσική και έπειτα άρχισε να γράφει τραγούδια με αγγλικό στίχο.

Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ)
 • Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».
 • Την ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.
 • Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.
 • Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.
 • Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.
 • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).
 • Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.
 • Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.
 • Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.
 • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Βάγκνερ, ο σεφ, ο πολέμαρχος και ο προδότης» | 25.08.2023, 13:00
Η Αφύλαχτη Διάβαση παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τον διαβόητο ηγέτη της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ Εβγκένι Πριγκόζιν, που δρούσε σε διάφορα πολεμικά
Η Κατίνα και μια πατρίδα κάπου μακριά | 11 & 18.08.2023, 13:00
Η «Αφύλαχτη Διάβαση» τις Παρασκευές 11 & 18 Αυγούστου 2023 στις 13:00, παρουσιάζει ένα μοναδικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ, σε δύο μέρη, αφιερωμένο σε μία σπουδαία τραγουδίστρια
Αύγουστος στο Σελιλοϊντ | 04.08.2023, 13:00
Από τον "Ζεστό μήνα Αύγουστο" του Σωκράτη Καψάσκη και τα "Δύο φεγγάρια τον Αύγουστο" του Κώστα Φέρρη μέχρι τις "Ήσυχες μέρες του Αυγούστου" του Παντελή Βούλγαρη και τον
Η πολιτική και κοινωνική διάσταση της τέχνης | 21.07.2023
Ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτύπωσε σε έναν τοίχο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ένα πορτρέτο του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Πτυχιούχος
Οι Δολοφονίες των τρανς γυναικών – Η περίπτωση της Χάντε Καντέρ | 14.07.2023, 13:00
Ο Θωμάς Σίδερης συνάντησε τη Χάντε Καντέρ τον Ιούνιο του 2016 στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Η θηλιά», (πρεμιέρα στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης