Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ελένη Γερασιμίδου στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” | 24.02.2023

Η αγαπημένη ηθοποιός ερμηνεύει το θεατρικό έργο του Παναγιώτη Μεντή “Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα” στο ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟ στον Κεραμικό.

Πρόκειται για την ιστορία της κας Αγάπης, μιας Ελληνίδας μετανάστριας στη Γερμανία, η οποία, κοιτώντας πίσω, στον χρόνο και, στη συνέχεια, βλέποντας μπροστά, στα χρόνια που έγινε μητέρα και απόκτησε παιδιά κι εγγόνια, θέλει κάπου να βρει ένα στέρεο καρφί, να κρεμάσει τα ημερολόγια με τα όνειρα της ζωής της, επιθυμεί, συνταξιούχος πια, την πολυθρόνα της για να ξεκουραστεί, σε μια βεράντα με γεράνια, που η αντοχή τους μοιάζει με τις δικές της αντοχές. Το “Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα” είναι ο λαβύρινθος της ζωής της και, καθώς ψάχνει την έξοδο, συνειδητοποιεί πως η ελευθερία της απαιτεί την κατεδάφισή του.

Όταν στην ιστορία σου, σαν έθνος, ράτσα, μονάδα, DNA, έχει γράψει η μετανάστευση, η φυγή, ο ξεριζωμός, τότε η ευχή, η λαχτάρα, ο αγώνας για ένα λιμάνι, ένα καταφύγιο, ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου, γίνεται συνειδητά ή ασυνείδητα το όνειρο και ο στόχος, χωρίς να νοιάζεσαι για το μάταιο ή το σκλάβωμα για την απόκτησή τους. 

Η Ελένη Γερασιμίδου είναι καλεσμένη στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας, την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 11, για να μιλήσει για την παράσταση, την καλλιτεχνική της πορεία, αλλά και τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί της για ένα καλύτερο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ