Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 24-2-2023

Η Ελένη Γερασιμίδου ήταν καλεσμένη στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας, για την εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου”, την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου. Η αγαπημένη ηθοποιός ερμηνεύει τον ρόλο μιας Ελληνίδας μετανάστριας στη Γερμανία, που επιστρέφει ως συνταξιούχος στην πατρίδα της τη Θεσσαλονίκη, έτσι όπως την αποτύπωσε με την πένα του ο Παναγιώτης Μέντης, στο θεατρικό έργο “Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα”, στο ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟ στον Κεραμικό. Εκτός από την αναφορά της στο έργο, η Ελένη Γερασιμίδου μιλά για την αγαπημένη της πόλη, τη Θεσσαλονίκη και το “χωριό” της, το Πανόραμα, τη δική της εσωτερική μετανάστευση στην Αθήνα, τις ιστορίες των μεγαλύτερων για τους Έλληνες του Πόντου και τον δικό τους ξεριζωμό, αλλά και το πως όλα αυτά σχετίζονται με τις σημερινές εικόνες των προσφύγων από τα Τουρκικά παράλια. Ακόμη, σχολιάζει τις υποθέσεις ηθοποιών που κατηγορήθηκαν για κακοποιητικές συμπεριφορές, αναφέρεται στον σημερινό αγώνα που δίνουν οι καλλιτέχνες για τα εργασιακά τους δικαιώματα και την αναγνώριση των πτυχίων τους και κλείνει με την αναφορά στην υποψηφιότητά της στις εκλογές με το ΚΚΕ, στην Ανατολική Αττική.
Νωρίτερα, στην εκπομπή μίλησε η Γεωργία Καραντώνα, μια Ελληνίδα εκπαιδευτικός σε Ελληνικό παροικιακό σχολείο στο Λονδίνο, υποψήφια Διδάκτωρ Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η οποία, μαζί με την Τασούλα Τσιλιμένη, υπογράφουν ένα βιβλίο που αποτελεί σημείο αναφοράς για το Ολοκαύτωμα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία. Τίτλος του “Graphic Novel και Ολοκαύτωμα – Διδακτικές προτάσεις και Εφαρμογές για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”.
Η εκπομπή της Παρασκευής ξεκίνησε με μια σύνδεση με τη μακρινή Αυστραλία για το μεγάλο 35ο ομογενειακό πολιτιστικό Φεστιβάλ “Αντίποδες”, που θα γίνει 25 και 26 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη. Μιλήσαμε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Ελληνικής Κοινότητας, Γιώργο Μενίδη, ο οποίος σημείωσε ότι για το φεστιβάλ ήδη ταξιδεύουν από όλη την Αυστραλία Έλληνες ομογενείς, ενώ από τη σελίδα της Ελληνικής Κοινότητας στο facebook, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το φεστιβάλ σε livestream. Πρωταγωνίστρια στις φετινές εκδηλώσεις είναι η δημοφιλής ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που θα ταξιδέψει το κοινό με τη μαγική φωνή της, από την κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ, το Σάββατο το βράδυ. Επί δύο ημέρες, και στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ, θα εναλλάσσονται γνωστά και αγαπημένα μουσικά και χορευτικά, σχήματα της παροικίας, με τον καθιερωμένο διαγωνισμό χορού και αντοχής «Zorba Til You Drop» (Ζορμπάς μέχρι τελικής πτώσεως) να σημαίνει δυναμικά την έναρξη των εκδηλώσεων, στην κεντρική σκηνή, το Σάββατο το μεσημέρι.

σχετικα ondemand