Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου, Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022

Μια διαφορετική από τις συνηθισμένες εκπομπή άκουσαν οι φίλες και οι φίλοι της Φωνής της Ελλάδας, την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, εκτάκτως 6-8 το πρωί, ώρα Ελλάδας.

Το πρωτο μέρος ήταν αφιερωμένο στην επέτειο του αγώνα των Ελλήνων κατά των Ιταλών, στο Αλβανικό μέτωπο. Ο Προκόπης Αγγελόπουλος συνομίλησε με τον καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, Γιώργο Μαργαρίτη για τον Ναζισμό, την επέκτασή του στην Ευρώπη, πριν το 1940, τις κρυφές πλευρές του και τις επιδιώξεις του, αλλά και το βαρύ τίμημα που άφησε πίσω του, κυρίως στις Οικονομίες των χωρών που ήταν οι «νικήτριες» του Πολέμου.

Η Κατερίνα Θεοδωράκη, από τη Ρόδο, κάλεσε τους φίλους της Φωνής της Ελλάδας στο νησί των Ιπποτών, την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου για το Ολυμπιακό Τρίαθλο, που αποτελεί το γεγονός του φθινοπώρου, με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, φιλοξενούμενοι στο στούντιο ήταν οι αγαπημένοι Ηπειρώτες εκπρόσωποι του παραδοσιακού τραγουδιού, ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Νίκος Φιλιππίδης και η Λευκοθέα Φιλιππίδη με την υπέροχη φωνή, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Το τελευταίο μέρος της εκπομπής ήταν αφιερωμένο στους Έλληνες ομογενείς της Σουηδίας. Από το «παγωμένο» Λούλεο, η πρόεδρος της Κοινότητας Βόρειας Σουηδίας «Οι Έλληνες»Γεωργία Ηλιοπούλου, έστειλε τις ευχές τους στους απανταχού Έλληνες και εξήγησε πως βρέθηκαν στη ζώνη του Πολικού Σέλαος 60 Έλληνες, μέλη του συλλόγου, τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όλοι νέοι και εξειδικευμένοι, ο καθένας στον τομέα του, και πως είναι η ζωή τους εκεί αλλά και η σχέση τους με τους Σουηδούς συμπολίτες τους.

Την ίδια ώρα, στο στούντιο η Κλεονίκη Δεμίρη, αγαπημένη τραγουδίστρια από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ αφηγήθηκε τη δική της εμπειρία από τη συναυλία που έδωσε στη Στοκχόλμη, με αφορμή τα 50 χρόνια της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας.

Ακούστε την επετειακή (και όχι μόνο) εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου”.

σχετικα ondemand