25 Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και ακούμε την ιστορία μιας γυναίκας που τελικά ξέφυγε από το κακοποιητικό της περιβάλλον. 1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και ο Αντώνης μας λέει για το πώς είναι η ζωή του μετά τη διάγνωσή του.
Ανθρώπινες ιστορίες που περιλαμβάνονται στα podcast του Istorima. – το μεγαλύτερο έργο καταγραφής προφορικών ιστοριών της Ελλάδας Το Istorima συνυπογράφουν η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός Katherine Fleming και όλες τις ιστορίες μπορείτε να τις ακούσετε στο podcast Istorima στο ERTecho.
Οι ιστορίες αυτής της εβδομάδας είναι:
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου «Ένας γάμος γεμάτος σημάδια»
Έρωτας, συμβίωση, επιθετικότητα, βία, μίσος. Μπορεί μια γυναίκα να ξεφύγει από ένα κακοποιητικό περιβάλλον μετά από 25 ολόκληρα χρόνια;
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου «The doctor of Gyaros»
Lampros Vazaios narrates his experiences in the prison camps for exiled political prisoners on Gyaros and Leros, where he was stationed as a military doctor during the dictatorship.
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου «Ρηνιώ Μίσσιου: Η στάμπα»
Χαρακτηρισμένη ως «αριστερή εκ γεννετής», λόγω των διώξεων που είχε βιώσει η οικογένειά της στον Εμφύλιο, η Ρηνιώ Μίσσιου εντάσσεται στην ΕΔΑ στη δεκαετία του ’60.
Κυριακή 01 Δεκεμβρίου «Παρεμπιπτόντως, έχω και HIV»
Όταν ο Αντώνης έλαβε θετικό τεστ, θέλησε να είναι ανοιχτός και να το λέει. Η κοινωνία, όμως, δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο.
Βρείτε τις συγκλονιστικές ιστορίες στο ERTecho στην κατηγορία Podcasts.
Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή είναι διαθέσιμα από τις 21.00, ενώ Κυριακή από τις 10.00. Παράλληλα την ίδια εβδομάδα τα επεισόδια μεταδίδονται ζωντανά από την Φωνή της Ελλάδας.
Επιμέλεια για το ERTεcho: Καλλιόπη Καπετανοπούλου
Επιμέλεια για τη Φωνή της Ελλάδας: Ερμιόνη Κατσιγιάννη
Info
Το Istorima δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για Ενίσχυση κι Επανεκκίνηση των Νέων. Τα podcasts και τα βίντεο του Istorima προκύπτουν από το έργο πάνω από 1.000 νέων ερευνητών σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν να εντοπίσουν και να συλλέξουν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων κι ιστορίες του τόπου τους.