“Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας” Σερρών | 04.06.2023, 10:00

Στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας υπάρχουν εκατοντάδες αθλητικά σωματεία με το πρώτο συνθετικό του ονόματός τους είναι “Μέγας Αλέξανδρος” και το δεύτερο μέρος το τοπωνύμιο της περιοχής.

Μόνο στην περιοχή του νομού Σερρών υπήρχαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα περισσότερα από πενήντα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία που αναφέρονταν άμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο.

Στο 28ο επεισόδιο της σειράς αθλητικών ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ “Στα Γήπεδα της Ιστορίας” ξετυλίγεται η μακρόχρονη ιστορία του σωματείου “Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας”. Μέσα από τις συναρπαστικές αφηγήσεις παικτών και παραγόντων, αναδύεται μια ολόκληρη εποχή όπου το ποδόσφαιρο ήταν η μοναδική διέξοδος των αγοριών στην επαρχία και, μάλιστα, στη μεθόριο. Ολόκληρες γενιές μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με την αθλητική ομάδα της κωμόπολης εκείνα τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια.

Στην εκπομπή συμμετέχουν παλαίμαχοι παίκτες αλλά και ο δήμαρχος της Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης.

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Ακούστε την εκπομπή από την ΕΡΑ Σπορ στο ERT echo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρικ Καντονά – Γκολ στον Ρατσισμό | 09.07.2023, 10:00
Ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ-προσωπογραφία στον άσο των ευρωπαϊκών γηπέδων και μετέπειτα ηθοποιό Έρικ Καντονά ετοίμασε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμάς Σίδερης και θα