Έλα Απόψε στου Θωμά Θωμάς Σίδερης
0:00
0:00 LIVE
ΕΡΑΣΠΟΡ   101,8 – 100,9
ΕΡΑΣΠΟΡ  101,8 – 100,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 327 +30 210 6012991 -992 (Ακροατών για τις εκπομπές) sportsradio@ert.gr

Ποδόσφαιρο μέσα στην παιδόπολη | 13.03.2023

Μία πολύ συγκινητική ιστορία από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια θα παρουσιάσει ο Θωμάς Σίδερης στην σημερινή εκπομπή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Έλα απόψε στου Θωμά» . Βασικός αφηγητής είναι ο Γιάννης Τσατσάγιας, ο οποίος μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Αντρέα, θα οδηγηθούν στην παιδόπολη του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη το 1952 σε ηλικία τεσσάρων ετών.

Ο Γιάννης Τσατσάγιας ξεδιπλώνει τις παιδικές αναμνήσεις του, θυμάται τους φίλους του, τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, τους άσσους των γηπέδων των δεκαετιών 1950 και 1960, τις επισκέψεις της Φρειδερίκης, τον βίαιο αποχωρισμό του από τον αδελφό του, τη γειτονιά του Ραμόνα, την επιστροφή στην οικογενειακή εστία. Ο Γιάννης Τσατσάγιας, ένας σπουδαίος αυτοδίδακτος ζωγράφος πια, μιλά για τα 401 χτυπήματα που αποτυπώθηκαν στη μνήμη του, μιλώντας για τα περιστατικά βίας που ελάμβαναν χώρα στην παιδόπολη, παραφράζοντας τον τίτλο της ταινίας του Φρανσουά Τρυφώ «Τα 400 χτυπήματα».

Το «Έλα απόψε στου Θωμά» δεν είναι απλά ένα ιστορικό ή αθλητικό ντοκιμαντέρ, είναι μία ραδιοφωνική περιπέτεια για όλα όσα ζήσαμε, όσα ακούσαμε και όσα θα θέλαμε να γευτούμε.

Στα ραδιοφωνικά επεισόδια της εκπομπής θα ξετυλίγονται προπολεμικές αλλά και μεταπολεμικές ιστορίες, ιστορίες από άσσους των γηπέδων, κινηματογραφικούς αστέρες και λαϊκά είδωλα περασμένων δεκαετιών, όλα πάνω στον καμβά της μνήμης και της γλυκιάς αναπόλησης.

Απρόσμενες συναντήσεις και θεματικές, άνθρωποι που μέχρι σήμερα δεν μίλησαν ποτέ στο ραδιόφωνο, ένα ραδιοφωνικό ταξίδι στις λαϊκές γειτονιές, στα προσφυγικά και εργατικά σπίτια, καθώς ένα ταξίμι ακούγεται από ένα ανοιχτό παντζούρι.

σχετικα podcasts