Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει | 22.05.2023, 22:00

Την ώρα που όλα τα μέσα ενημέρωσης θα κάνουν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα φωτίζουν την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ θα παρουσιάσει ένα δίωρο χορταστικό αφιέρωμα για το πώς αποτυπώνονται οι εκλογές, οι βουλευτές, οι κυβερνήσεις και η πολιτική εξουσία στο ελληνικό τραγούδι σε έναν ολόκληρο αιώνα, από το 1923 έως το 2023.

Ο λόγος του Μάνου Χατζιδάκι συναντά τον λόγο του Αριστοφάνη και ο λόγος του Γιώργου Σουρή τον λόγο του Νίκου Γκάτσου, την ίδια ώρα που ο Μάρκος Βαμβακάρης συνομιλεί με τον Λεξ, ο Κώστας Ρούκουνας με τον Νικόλα Άσιμο και ο Στελλάκης Περπινιάδης με τα Υπόγεια Ρεύματα.

Από τον Εθνικό Διχασμό στη δικτατορία του Μεταξά κι από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια στην ΕΡΕ και στο αίτημα της Μεταπολίτευσης για απλή αναλογική, οι Έλληνες δημιουργοί, συνθέτες, στιχουργοί και ποιητές, σχολιάζουν με τον δικό τους τρόπο την εκλογική διαδικασία και την πολιτική μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Δευτέρα 15.05.2023, 22:00

ΕΡΑΣΠΟΡ | www.ertecho.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποδόσφαιρο μέσα στην παιδόπολη | 13.03.2023, ώρα 22:00
Μία πολύ συγκινητική ιστορία από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια θα παρουσιάσει ο Θωμάς Σίδερης στην εκπομπή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Έλα απόψε στου Θωμά» που θα μεταδοθεί τη