Καισαριανή | 01.05.2023, 22:00

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς, η εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ “Έλα απόψε στου Θωμά” θα μεταδώσει ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή. 

Μέσα από συγκλονιστικές μαρτυρίες των επιζησάντων του στρατοπέδου Χαϊδαρίου ξετυλίγεται το χρονικό της εκτέλεσης: από τη Μεταξική δικτατορία και την Ακροναυπλία, στη ναζιστική κατοχή και στη δολοφονία του ναζί αξιωματικού στους Μολάους.  

Το τελευταίο βράδυ στο κολαστήριο της Δυτικής Αθήνας, η διαδρομή του θανάτου από το Χαϊδάρι μέχρι την Καισαριανή, τα γράμματα των μελλοθανάτων. Ακούγονται τραγούδια που γράφτηκαν για την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά στην Καισαριανή, μέρα Δευτέρα, όπως και τη μέρα μετάδοσης της εκπομπής. 

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

ΕΡΑΣΠΟΡ | www.ertecho.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει | 22.05.2023, 22:00
Την ώρα που όλα τα μέσα ενημέρωσης θα κάνουν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα φωτίζουν την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ θα παρουσιάσει
Ποδόσφαιρο μέσα στην παιδόπολη | 13.03.2023, ώρα 22:00
Μία πολύ συγκινητική ιστορία από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια θα παρουσιάσει ο Θωμάς Σίδερης στην εκπομπή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Έλα απόψε στου Θωμά» που θα μεταδοθεί τη