Όταν οι ρομά παίζουν μπάλα | 27.03.2023, 22:00

Μια εκπομπή-γροθιά στον ρατσισμό, ο Μάρτης άλλωστε είναι αφιερωμένος σε αντιρατσιστικές δράσεις σε όλο τον κόσμο, μέσα από τη συγκλονιστική αφήγηση του 37χρονου πρώην ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Σούτα. Μια εκπομπή για την ανθρωπιά και την κοινωνική αλληλεγγύη στους τρεις θύλακες κατοίκησης των ρομά στην Κορινθία. 

Ο Βαγγέλης Σούτας μιλά στον Θωμά Σίδερη για τα 30 χρόνια που έχει περάσει στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ξετυλίγει την ιστορία του πρώτου αθλητικού σωματείου ρομά που ιδρύθηκε στα Εξαμίλια Κορινθίας, αναφέρεται με πάθος στο αθλητικό σωματείο ρομά Ζευγολατιού, μιλά για την οικογένειά του, τα όνειρά του, τους ανεκπλήρωτους πόθους του.

Παράλληλα όμως με την ιστορία του αθλητικού σωματείου ρομά, ξετυλίγεται η σκοτεινή ιστορία του ρατσισμού, του κοινωνικού διαχωρισμού και του αποκλεισμού που βιώνουν τα μέλη της κοινότητας των ρομά στην Κόρινθο, με ελλιπή πρόσβαση σε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.

Στο μουσικό σκέλος της εκπομπής, ο Γιώργος Μπάτης από το κοινωνικό περιθώριο του μεσοπολέμου συναντά τον Γκόραν Μπρέκοβιτς και ο Μάρκος Βαμβακάρης τις μπάντες των ρομά στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη.

Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Ακούστε όλες τις εκπομπές της σειράς στο ERTECHO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει | 22.05.2023, 22:00
Την ώρα που όλα τα μέσα ενημέρωσης θα κάνουν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα φωτίζουν την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ θα παρουσιάσει
Ποδόσφαιρο μέσα στην παιδόπολη | 13.03.2023, ώρα 22:00
Μία πολύ συγκινητική ιστορία από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια θα παρουσιάσει ο Θωμάς Σίδερης στην εκπομπή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Έλα απόψε στου Θωμά» που θα μεταδοθεί τη