Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Μια παρέα είμαστε που χωρίζει σε μια γωνία» (μέρος α’) | 31.07.2023

Τραγούδια με στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη …επί σκηνής!
Μια στιγμή στο χρόνο. Σεπτέμβριος 2009. 

Δευτέρα 31 Ιουλίου και Τρίτη 1 Αυγούστου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Νότη Μαυρουδή και τον Παναγιώτη Μάργαρη στις κιθάρες, να τραγουδούν «Θα ‘ταν δώδεκα του Μάρτη», «Τα βεγγαλικά σου μάτια»  και «Στην πύλη τ’ Αδριανού». Η Μαριώ να λέει την «Πλατεία Βάθης», το «Μην κλαίς» και το «Μεταξουργείο» από τα Λαϊκά προάστια». Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος να τραγουδά «Στη μνήμη ενός παλιού ρεμπέτη» αλλά και «Μια παρέα είμαστε» και «Η αγάπη χάθηκε» από τα «Συναξάρια». Ο Κώστας Σμοκοβίτης να ξαναλέει «Τα τραγούδια του καιρού μας», 32 χρόνια μετά την πρώτη τους εκτέλεση από τον ίδιο.

Κουγιουμτζής, Χατζιδάκις, Χατζηνάσιος, Ανδριόπουλος, Σέμσης… Η Αναστασία Μουτσάτσου σε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι «Για την Ελένη» αλλά και σε τραγούδια του Στάμου Σέμση. Ο Πέτρος Γαϊτάνος σε τραγούδια γραμμένα από τον Γιώργο Χατζηνάσιο για τηλεοπτικές σειρές του ’90. Η Χορωδία του Ωδείου Νίκαιας και η Ορχήστρα «Έμελλον». 

Η δισκογραφία είναι η αρχή του ταξιδιού… Μετά, τα τραγούδια ζουν και γράφουν την ιστορία τους κάθε φορά που τα τραγουδά ή τα παίζει κάποιος άλλος. Ήταν λοιπόν Σεπτέμβριος του 2009, στη σκηνή του Βεακείου στον Πειραιά, μια από τις σπάνιες φορές που σε μια συναυλία πρωταγωνιστούσε  το έργο ενός στιχουργού. Και μάλιστα ενός στιχουργού που δεν το κυνηγούσε, δεν είχε ιδιαίτερο άγχος με την προσωπική του προβολή – όπως ήταν ο Μιχάλης Μπουρμπούλης.

Ξανακούμε την ηχογράφηση στη μνήμη του, παρακολουθώντας τα τραγούδια μιας ζωής και τις ερμηνείες τους  «μια στιγμή στο χρόνο».  Με τις επιτεύξεις αλλά και τις συμβάσεις του… Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

σχετικα ondemand