Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια : Η Πίτσα Παπαδοπούλου σε τραγούδια από τα παλιά | 19.09.2022

Η Πίτσα Παπαδοπούλου σε τραγούδια του Γιώργου Ζήκα, της Βάσως Αλαγιάννη, του Σωκράτη Μάλαμα αλλά και του Αντώνη Ρεπάνη, του Παναγιώτη Στεργίου και του Γρηγόρη Μπιθικώτση, από τα παλιά.

Δευτέρα 19/9, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα.

Στη σειρά της εκπομπής όπου ακούμε και τις δύο πλευρές ενός παλιού δίσκου από την ιστορία του τραγουδιού – σα να τους βάζαμε τώρα στο πικ απ, ένας δίσκος του 1994. Ο δίσκος «Με τα μάτια κλειστά». Μια επιλογή τραγουδιών που κρατάει τα κλασσικά στοιχεία της τραγουδίστριας αλλά προσπαθεί να την βάλει σε έναν λίγο διαφορετικό πλαίσιο. Έστω, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση… Είναι κάποιες σκόρπιες επιλογές… Και οι παλιές «Αμφιβολίες» του Μπιθικώτση και το σχετικά καινούργιο τότε «Λένε» του Σωκράτη Μάλαμα και του Μανώλη Ρασούλη που έχει πει λίγο πριν η Μελίνα Κανά. Και καινούργια τραγούδια συνθετών και συνεργατών της όμως είναι ο Αντώνης Ρεπάνης και ο Παναγιώτης Στεργίου. Και παλιά και καινούργια τραγούδια του Γιώργου Ζήκα και της Βάσως Αλαγιάννη. Ο …17ος από τους 24 προσωπικούς δίσκους που έχει κάνει η Πίτσα Παπαδοπούλου με καινούργιο υλικό, ξεχωριστός μέσα στη διαδρομή της, έστω κι αν δεν έκανε την ανάλογη άμεση επιτυχία. Αλλά, όπως μού έχει πει και η ίδια, σε ανύποπτο χρόνο, σ’ αυτή την εκπομπή : “ Πάντα, δεν είναι τα καλλίτερα μας αυτά που φωνάζουν στον κόσμο. Τα καλλίτερα μας ίσως είναι αυτά που είναι σιωπηλά και ζούνε. Ζούνε πολύ…Έχω φίλες και φίλους που ακούνε αυτά τα τραγούδια. Και τώρα αν ψάξεις στο κασετόφωνό τους, στο σπίτι τους, θα τα βρεις. Αυτή είναι η αξία του τραγουδιού.Τα σουξέ περνάνε, μάς κουράζουν κιόλας, κάθε βράδυ – κάθε βράδυ, και φεύγουνε. Ενώ το ωραιότερό μου ίσως τραγούδι, ένα του Τάκη ( Μουσαφίρη ) που λέει “Να ‘ξερες μόνο τι είσαι συ για μένα”, το ξέρουν λίγοι…”

Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

σχετικα ondemand