Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια : “Ουίσκυ, τζην και φρούμελ” | 27.07.2022

Γλέντια, ποτά και εξωτικά ταξίδια του Στέλιου Καζαντζίδη

Τετάρτη 27/7,  9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα.

…Θυμάμαι μια συνέντευξη του Στέλιου Καζαντζίδη στην Όλγα Μπακομάρου το 1982. Ο διάλογος έχει ως εξής :  «Δέχεστε ότι κάποια τραγούδια που έχετε πει,  δεν είναι καλά τραγούδια;» «Ορισμένα ναι, δεν είναι καλά. Αλλά κρέας δίχως κόκκαλο δεν υπάρχει…» . «Ποια από τα τραγούδια σας δεν θεωρείτε καλά;».  «Τα χαρούμενα. Κάτι ερωτικά, γλυκανάλατα, χωρίς περιεχόμενο. Όπως π.χ. το «Σήκω χόρεψε κουκλί μου».

Η σημερινή εκπομπή, παρακολουθεί τον Στέλιο Καζαντζίδη να …το ρίχνει έξω, μέσα από την δισκογραφία του. Για να ξεδώσει ή για να ξεχάσει… Να τραγουδάει  για γλέντια, ποτά, χαρές, αγάπες, ντόπιες αλλά και εξωτικές… «Απόψε σκανταλιάρα μου σε βλέπω στο ντουζένι», «Μη μου χαλάς τα γούστα μου», «Για χα μπίμπι, για λελέλι / χορεψέ μου τσιφτετέλι», «Θα πιούμε και ουίσκι/  θα πιούμε και σαμπάνια /θα πιούμε τζιν και φρούμελ / θα πιούμε και μπανάνα», «Βάλ το κόκκινο φουστάνι», «Στις εννιά του μακαρίτη / άλλον έβαλε στο σπίτι» και άλλα ανάλογα τραγούδια, κυρίως από τα νεανικά  του χρόνια βέβαια. 

Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».

ΥΓ ( 1)  : Κι επειδή πάντα με ρωτάνε όταν αναφέρω ή όταν μεταδίδω το τραγούδι, κάποια στιγμή το έψαξα κι εγώ. Το φρούμελ Παναγιωτάκη  ήταν προϊόν μιας ποτοποιίας που υπήρχε εκείνα τα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας.  Παρήγαγε ούζο, κονιάκ και λικέρ. Το φρούμελ  ήταν ένα λικέρ με γεύση  διαφόρων φρούτων και μέλι.

ΥΓ (2) : Η φωτογραφία  από το πάλκο του «Κουλουριώτη» με Καζαντζίδη, Γκρέυ, Μαρινέλλα, Στέλιο Ζαφειρίου και Λέλα Παπαδοπούλου. Καλοκαίρι 1962.

σχετικα ondemand