Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

«Εικόνες Πάθους σε δρόμους του τραγουδιού» – Ζωντανές ηχογραφήσεις στο “Σείριο” του Μάνου Χατζιδάκι

“Στο Σείριο υπάρχουνε παιδιά …35 χρόνια μετά”: Εκπομπή 4η
Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, 9 με 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.

Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Νίκος Παπάζογλου, Νίκος Ξυδάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Αφροδίτη Μάνου, Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου, Φατμέ, Ρόςς Ντέιλυ και «Λαβύρινθος», Αλίκη Καγιαλόγλου, Βασίλης Λέκκας, Έλλη Πασπαλά, Ηλίας Λιούγκος, Μελίνα Τανάγρη, Δυνάμεις του Αιγαίου, Χάνομαι γιατί ρεμβάζω, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Ανδρέας Καρακότας και ο Γιώργος Νταλάρας.
Ζωντανές ηχογραφήσεις στο χώρο που λειτούργησε ο Μάνος Χατζιδάκις στην Πλάκα, στα χρόνια 1987 – 1988.
Η επιλογή της σειράς εκπομπών «ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΑΘΟΥΣ σε δρόμους του τραγουδιού» για φέτος.
Μια προσπάθεια του Γιώργου Τσάμπρα, να διαχειριστεί το ελληνικό τραγούδι και τον ήχο των ελλήνων μουσικών μέσα στο κλίμα, μέσα στην κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Από το σημείωμα του Μάνου Χατζιδάκι, στο ένθετο της δισκογραφικής έκδοσης «Στο Σείριο υπάρχουνε παιδιά» :
«…. Οι συνεργάτες μου κι εγώ δεν παριστάνουμε τον Χριστό με τους Αποστόλους. Πιστεύουμε στην ακριβή εργασία, ασκούμεθα για να την πραγματοποιούμε και φυσικά την επιτυγχάνουμε. Ο ΣΕΙΡΙΟΣ είναι ο ναός μας κι εμείς ιερείς του.
Ο ΣΕΙΡΙΟΣ εκπροσωπεί τις μουσικές μου επιλογές και το κέφι μου. Όποιος το δει διαφορετικά θα κάνει λάθος.
Πιστεύω πως δουλεύοντας τόσα χρόνια στον τόπο μου, δικαιούμαι να επιβάλω χωρίς χρονοβόρες «δημοκρατικές διαδικασίες» τις προτιμήσεις μου, την ατμόσφαιρά μου, το τραγούδι μου –είτε το γράφουν άλλοι, είτε εγώ ο ίδιος και να μην υποχρεούμαι να παίρνω υπ’ όψη μου τις αντιρρήσεις ή τις αρνητικές αντιδράσεις μιας καινούργιας συνεχώς υπόπτως, ενισχυόμενης τάξης ελλήνων πολιτών. Των φορολογουμένων -όπως τους αποκαλούν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της. Επίσης, αδιαφορώ για τους ατάλαντους -όσο κι αν έχουν οποιεσδήποτε κυβερνητικές προσβάσεις- για τους μετρίους -όσο κι αν είναι καλώς συνδικαλισμένοι και για τη συμπλεγματική παραδημοσιογραφία- όσο κι αν παίρνει συνεχώς εύσημα κυβερνητικά κι εννοεί να απειλεί παντοιοτρόπως τους ικανούς! Ο ΣΕΙΡΙΟΣ είναι μια αντίδραση στον εκχυδαϊσμό και στη ρύπανση του πολιτιστικού μας περιβάλλοντος…. Δεν είμαι μόνος μου ώστε να κατηγορηθώ για εγωισμό. Όλοι σχεδόν οι άξιοι συνθέτες, μουσικοί και τραγουδιστές, μετέχουν σ’ αυτήν τη μουσική σταυροφορία που στοχεύει, στην επαναφορά του τραγουδιού στη ρίζα της καταγωγής του και της Μουσικής, στα ζωντανά της ρείθρα.
Είμαστε φιλόδοξοι και τολμηροί.
Φιλόδοξοι, γιατί επιζητούμε την επιτυχία με τρόπους δύσκολους και διόλου κολακευτικούς για ένα απροετοίμαστο κοινό. Τολμηροί, γιατί επιδιώκουμε τη συνεχή μας ανανέωση και την προβολή αδιάκοπα ενός εαυτού μας άγνωστου κι απρόοπτου. Φανατικοί εχθροί στην ημιμάθεια και τη χυδαιότητα των καιρών και των κρατούντων. Στο ΣΕΙΡΙΟ υπάρχουνε παιδιά, όπως το είπε ο Λόρκα. Οι εχθροί, και οι εγωπαθείς εξορίζονται. Γιατί όπου υπάρχουνε παιδιά, υπάρχουμε κι Εμείς.»

σχετικα ondemand