“Με μια αγκαλιά βιβλία” – Σάββατο 28 Μαΐου 2022

“Με μια αγκαλιά βιβλία” – Σάββατο 28 Μαΐου 2022 Your browser does not support the audio element. https://audio.ert.gr/radio/deytero/20220528_kaplani.mp3

Η βιβλιοπαραγωγή του Μάη δεν είναι για «Μια αγκαλιά βιβλία» αλλά για πάρα πολλές. Άσε που «τα βιβλία δεν έχουν ημερομηνία λήξης» οπότε και για παλιότερες εκδόσεις έχουμε να πούμε.
Πάμε για το στοίχημα αυτού του Σάββατου που παραμένει: Για πόσα περισσότερα βιβλία θα προλάβουμε να σας πούμε από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα  στο Δεύτερο Πρόγραμμα, σήμερα, Σάββατο 28 Μαΐου;

Για το μυθιστόρημα του Γιώργου Σταυριανού «Απαγορευμένες περιοχές» ακούμε την Ιφιγένεια Βαμβακίδου, καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Αριστοτέλειου, «Εντός, εκτός και επί τα αυτά» για το ελληνικό και το παγκόσμιο θέατρο, της Ειρήνης Μουντράκη, το θεατρικό έργο «Ο στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία» του Μάκη Τσίτα και το θεατρικό έργο «Χαρίκλεια Καβάφη» του Κοραή Δαμάτη.
Για το «Χρονικό μιας εκούσιας απαγωγής» μιλά η επιμελήτρια της έκδοσης, επίκουρη καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Μαρία Πλαστήρα-Βαλκάνου, «Μια μέρα στο Παρίσι» του Άλεξ Τζορτζ και «Ο άνθρωπος που τα είδε όλα» της Ντέμπορα Λέβι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ON DEMAND

Exit mobile version