Με μια Αγκαλιά Βιβλία Σύσση Καπλάνη
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Με μια αγκαλιά βιβλία” – Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Κάνει τα “μαγικά” του ο Μάης δεν εξηγείται αλλιώς. Ούτε που το καταλάβαμε πως τα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία και θα σας πούμε γι’ αυτά στην εκπομπή “Με μια αγκαλιά βιβλία”, το απομεσήμερο, 4 με 5, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7, έχουν τις γωνίες τους και τον προβληματισμό τους μέχρι υπερέκκρισης αδρεναλίνης.

Με τον Στέλιο Μάινα θα μιλήσουμε για το βιβλίο του «Να θυμηθώ να παραγγείλω» που πραγματεύεται τη διαχείριση πόνου, την ευθανασία.
Με το Νίκο Δημητρόπουλο, με αφορμή το βιβλίο του «Ο οφειλέτης», θα ανοίξουμε το πολυσέλιδο τεφτέρι με τα χρέη.
«Η τέχνη της δολοφονίας» του Νόρμπερτ Γκστράιν παρουσιάζει τη ζωή ενός πολεμικού ανταποκριτή στον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία.
Το «Ίνκουμπους», αστυνομικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση, δεν φλερτάρει, “παντρεύεται” τον τρόμο μέχρι να τον εκλογικεύσει, για να κοιμηθούμε… ανήσυχοι το βράδυ.
Κινηματογράφος, λογοτεχνία, μουσική και χιούμορ χορεύουν πιρουέτες στο φόντο 24 μπονζάι ιστοριών με τίτλο «Έλγκαρ» του καλού μεταφραστή Αχιλλέα Κυριακίδη.
Και για να μην παραλείψουμε πάλι το πεντάλεπτο των άδολων ζωντανών γύρω μας, διάβασαμε την έρευνα «Οι γλώσσες των ζώων» της Εύας Μέιερ και εντυπωσιάστηκα. Μα, μπορεί το τσοπανόσκυλο, ο Τσέισερ, να έχει ταλέντο στη γραμματική;

Η εκπομπή τρατάρει τα ακόλουθα βιβλία:

  • “Να θυμηθώ να παραγγείλω”, του Στέλιου Μάινα. Μια διαφορετική προσέγγιση στο μεγάλο θέμα της ευθανασίας. (εκδόσεις Μεταίχμιο)
  • “Ο οφειλέτης”, του Νίκου Δημητρόπουλου. Η έννοια του χρέους σε άλλη διάσταση πέραν του οικονομικού πλαισίου. (εκδόσεις ΚΨΜ)
  • “Οι γλώσσες των ζώων” της Εύας ΜέιερΌταν διαβάσετε το βιβλίο, πιθανόν να μην μπορείτε να μιλήσετε ακόμη με όλα τα ζώα, ωστόσο θα τα δείτε με άλλο μάτι, ακόμη και τα κατοικίδιά σας, που νομίζατε πως τόσο καλά τα γνωρίζατε. (εκδόσεις Καστανιώτη)
  • “Ίνκουμπους” του Βαγγέλη Γιαννίση, για αναγνώστες αστυνομικής λογοτεχνίας που χαίρονται να αφήνονται στον τρόμο μέχρι να τον εκλογικεύσουν. (εκδόσεις Διόπτρα)

σχετικα ondemand