Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου : Παιχνίδια του μυαλού | 18.02.2023

Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου : Παιχνίδια του μυαλού | 18.02.2023 Your browser does not support the audio element. https://www.ertecho.gr/wp-content/uploads/2023/02/20230218_sivris.mp3

Σήμερα στις «Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου» με τον Παντελή Σιβρή: Υπάρχουν μέρες που οι σκέψεις γυρίζουν επίμονα στο μυαλό και το αναγκάζουν να παίξει τα δικά του παιχνίδια.

Πάμε λοιπόν όπου μας πάει το μυαλό. Θυμόμαστε τον Αντώνη Καλογιάννη, που σφράγισε τα τραγούδια με τις ερμηνείες του. Δύο χρόνια πέρασαν κιόλας από την αναχώρηση του.

Με χαρά ανακοινώνουμε τους εκλεκτούς καλεσμένους που περιμένουμε: Την επόμενη Κυριακή, την τελευταία της αποκριάς, φιλοξενούμε τον ταλαντούχο Παναγιώτη Κολοκοτρώνη, εγγονό του κλασικού Χρήστου Κολοκοτρώνη, που θα έρθει με εξαιρετική ορχήστρα και μια από τις καλύτερες σημερινές ερμηνεύτριες, την Ασπασία Στρατηγού, για να τραγουδήσουμε τραγούδια του παππού του και να τον τιμήσουμε.

Στα μέσα Μαρτίου περιμένουμε με χαρά, το μοναδικό a capella γυναικείο σύνολο από τη Θεσσαλονίκη, τις «Stringless», που θα φέρουν τα πάνω κάτω. Έξι γυναίκες τραγουδούν και χρησιμοποιούν «σαν μοναδικό όργανο τη φωνή και τους ήχους του σώματος, που ξέρει πιστά να εκφράζει τα βάθη της ψυχής». Δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στον σπουδαίο Burt Bacharach, που αναχώρησε πριν λίγες μέρες σε ηλικία 95 ετών.

Τέλος το μυαλό, μας πηγαίνει σε παραλειπόμενα και απαραίτητες διορθώσεις, από την συζήτηση μας την περασμένη εβδομάδα με τον κύριο Αχιλλέα Θεοφίλου.

Αυτά και άλλα πολλά … « Με τους συνειρμούς να επιτρέπονται και τις ανατροπές να επιβάλλονται»!

Στις φωτογραφίες: O Aντώνης, ο Παναγιώτης Κολοκοτρώνης με την Ασπασία Στρατηγού, οι Stringless και ο Burt Bacharach.

ΣΧΕΤΙΚΑ ON DEMAND

Exit mobile version