Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου Παντελής Σιβρής
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

“Παιχνίδια του μυαλού – ήρθε ο χειμώνας” | 04.02.2023

Σήμερα στις «Ιστορίες Κλασικού Ραδιοφώνου» με τον Παντελή Σιβρή: Τελικά έγινε αυτό που περιμέναμε. Μετά από τέσσερεις – πέντε μήνες ατελείωτο φθινόπωρο, με το που μπαίνει ο Φλεβάρης, παίρνουμε μια γερή δόση μεταχρονολογημένου χειμώνα, με την κοσμοπολίτικη ονομασία «Μπάρμπαρα». 

Τον υποδεχόμαστε όπως του αρμόζει, σαν είδος προς εξαφάνιση, ενώ το μυαλό παίζει τα δικά του ανεξέλεγκτα παιχνίδια.

 «Η μουσική του παρελθόντος είναι – πράγματι – η μουσική του μέλλοντος», τα είπαμε αυτά. 

Ο συνονόματος εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα, με ένα «junior» για να ξεχωρίζει, γράφει στίχους πάνω σε ανέκδοτες μουσικές του παππού, με τον θείο του Γιώργο Νταλάρα βασικό συμπαραστάτη, («Στον Γιώργο με αγάπη») . 

Οι «Alcedo φόλκ band» μια παρέα μουσικών με διαφορετικές αφετηρίες, ηχογραφούν «Το Αμίλητο Κουτί» τους, μια πολύ ενδιαφέρουσα unique πρόταση, με την Ελληνική παράδοση σε απρόβλεπτες συναντήσεις που φτάνουν μέχρι τον Μπάχ!! 

Ο Νίκος Ζιώγαλας ξαναδιαβάζει παλιότερα τραγούδια του με πολύ κσλή παρέα («Άλλες φωνές») και ο Παύλος Παυλίδης ξαναδιαβάζει τον Γιάννη Μαρκόπουλο («Πέρα από τη θάλασσα»).  

Αυτά και άλλα πολλά με ευχές για καλό χειμώνα!! 20.00 – 21.00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Με «Τους συνειρμούς να επιτρέπονται και τις ανατροπές να επιβάλλονται»!
Στις φωτογραφίες: H Ακρόπολη χιονισμένη την περσινή χρονιά, ο Γιώργος Ζαμπέτας jr. με τον Γιώργο Νταλάρα, το χαρακτηριστικό λογότυπο των «Alcedo φόλκ band» και οι «Άλλες φωνές» του Νίκου Ζιώγαλα


σχετικα ondemand