Στην κάλπη της ζωής ψηφίζουμε καθημερινά. Και όπως γράφει ο Καμύ «είμαστε οι επιλογές μας». Άραγε πού κατοικούν οι επιλογές που ποτέ δεν τολμήσαμε; Πιάνουμε το τιμόνι, η πυξίδα στην πλώρη κι ανοίγουμε πανιά για να τα αναζητήσουμε, πρωί Κυριακής (8-10) στο Δεύτερο Πρόγραμμα.
Κι ακόμη:
Ποια πέτρα και ποια τέφρα θυμόμαστε στις εκλογές;
- Ποιος… ανάξιος λόγου αποδείχθηκε τολμηρός;
- Γιατί η κάλπη και ο κάλπικος είναι από άλλο σόι;
- Γιατί ρίχνουμε «δαγκωτό» και πότε «μαυρίζουμε»;
- Γιατί οι διεφθαρμένοι είναι «εξώλης και προώλης»;
- Τί θα κερδίσουμε αν πάμε στη γιορτή των Απατουρίων;
- Τί είναι «αυτό που γυρίζει» και μας γεμίζει νοσταλγία;
- Ποιος είναι ο «σαματατζής» και γιατί είναι φίλος με τον «αυτοφωράκια»;
- Ποια μάχη δόθηκε στα κινηματογραφικά πλατώ ανάμεσα σ’ ένα μπουζούκι κι ένα μπαγλαμαδάκι;
- Ποιος είναι ο Μύκονος;
- Άδραξε τη ζωή από τα μαλλιά κι ήταν η πρώτη υποψήφια Πρόεδρος στις ΗΠΑ, σε εποχή που οι γυναίκες δεν ψήφιζαν! Σε τί διαφωνούσε η Βικτόρια Γούντχαλ με τις φεμινίστριες;
- Μπορείτε να φανταστείτε ούζο χωρίς γλυκάνισο, σουτζουκάκια χωρίς κύμινο ή ρυζόγαλο χωρίς κανέλα;
- Τί λένε οι ψυχοθεραπευτές για την «αδελφή ψυχή»;
Και ο πίνακας. «Η αρπαγή της Ευρώπης» με την υπογραφή του Γιώργου Σταθόπουλου. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Ο ελληνικός μύθος φύλαξε μέσα του τον σπόρο από τον οποίο κάρπισε η ελληνική φιλοσοφία και κατ’ επέκταση ο δυτικός πολιτισμός. Ο ελληνικός μύθος είναι η ταυτότητά μας. Ό,τι μας δίνει ταυτότητα, μας θωρακίζει απέναντι στα fakes news.
«Έχει η ζωή γυρίσματα» Μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Σελίδες πολιτισμού, ιστορίες για την Τέχνη και την επιστήμη, πρόσωπα γνωστά και άγνωστα που οι επιλογές τους άνοιξαν δρόμους, ερωτήσεις που γεννούν αναπάντεχες απαντήσεις, σε μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, συντροφιά με τη Λίτσα Τότσκα. Όπως είπε και ο Σοφοκλής: «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως»