Έχει η Ζωή Γυρίσματα Λίτσα Τότσκα
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Έχει η ζωή γυρίσματα με τη Λίτσα Τότσκα | 21.05.2023

Το γυναικείο μυστήριο σε όλο του το μεγαλείο γέννησε ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα. Αθώα ή ένοχη η Ωραία Ελένη; Κωνσταντίνου και Ελένης, Αναστενάρια και εκλογές! Όλα θα τα προλάβουμε στο δίωρο ταξίδι μας με τη Λίτσα Τότσκα το πρωινό της Κυριακής 08:00-10:00 το πρωί

-Γιατί η Ελένη είναι ποθητή κι ο Κωνσταντίνος υπομονετικός;

-Μπορεί να εξηγήσει η επιστήμη τη…θεϊκή καταγωγή της Ωραίας Ελένης;

-Ποιοι δεν τιμούν τον Μέγα Κωνσταντίνο;

-Ποια επαρχία είναι «Τυφλή»;

-Πού μας περιμένει ο Γιαβάσης;

-Με ποια γιορτή της αρχαιότητας σχετίζεται η «Μέρα του Σκλάβου»;

– Γιατί λέμε ότι οι διεφθαρμένοι είναι «εξώλης και προώλης»; 

-Πώς είπαμε τη δωροδοκία…λάδωμα;

-Γιατί οι απολιτίκ ήταν υπό διωγμό στην αρχαία Αθήνα;

-Γιατί ο «ιδιώτης» είναι ανόητος;

– Τί ήταν η «γραφή παρανόμων»;

– Αν και έκανε δύο γενεές Ελλήνων να ευθυμούν, έλεγε λίγα και ήταν σοβαρός, μελαγχολικός. Ποιος ήταν;

– Γιατί οι δύσπιστοι Κεφαλλονίτες λένε: «Όποιος πιστέψει γυναικός, βελέσι νά φορέσει; Δέκα φορές να παντρευτεί και πάλε να χηρέψει»!

– Πού και πότε άκουσε για πρώτη φορά η Ελλάδα ροκ εν ρολ;

Και ο πίνακας. «Η αρπαγή της Ελένης» του Guido Reni (1626-29) (TheAbduction of Helen). Το πρόσωπό της δεν προδίδει χαρά ή πόθο αλλά ο έρωτας με το ένα δάχτυλο σηκωμένο είναι σαν να λέει ότι θα χρησιμοποιήσει το τόξο του πολύ σύντομα! Ο πίνακας φιλοξενείται στο μουσείο του Λούβρου.

«Έχει η ζωή γυρίσματα» Μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Σελίδες πολιτισμού, ιστορίες για την Τέχνη και την επιστήμη, πρόσωπα γνωστά και άγνωστα που οι επιλογές τους άνοιξαν δρόμους, ερωτήσεις που γεννούν αναπάντεχες απαντήσεις, σε μία δίωρη ραδιοφωνική περιπλάνηση, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στο Δεύτερο Πρόγραμμα, συντροφιά με τη Λίτσα Τότσκα. Όπως είπε και ο Σοφοκλής: «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως»

σχετικα ondemand