70 Χρόνια Δεύτερο
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

#70 Χρόνια Δεύτερο – «Η Παράδοση μας Αύριο»: Ηλίας Μαντικός «Deftero Project»

Με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων λειτουργίας, το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, γιορτάζει μαζί με τους ακροατές του και συναντάει εκείνους που χτίζουν τις γέφυρες από το χτες στο σήμερα και οδηγούν την παραδοσιακή μας μουσική στο αύριο. Ένας κύκλος 15 εκπομπών, που θα μεταδίδονται από τις 2 Μαΐου και κάθε μέρα έως τις 15 Μαΐου, στις 13.00, με ζωντανές ηχογραφήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με συγκροτήματα και μουσικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, αλλά μουσικές συμπράξεις μόνο για τα γενέθλια του Δευτέρου Προγράμματος.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου, στις 13:00, ακούμε τον Ηλία Μαντικό και τους “Deftero Project”

Ανήμερα των γενεθλίων του Δευτέρου Προγράμματος ο Ηλίας Μαντικός, δημιούργησε το “Ηλίας Μαντικός Deftero Project” και προσκάλεσε μερικούς από τους κορυφαίους σολίστες της σημερινής μουσικής σκηνής για να παρουσιάσουν παραδοσιακές συνθέσεις και τραγούδια από την δισκογραφία των 78 στροφών, γύρω από το ρεπερτόριο της Μικράς Ασίας των Κυκλάδων, αλλά και πιο στεριανών ακουσμάτων.
Στόχος αυτής της μοναδικής σύμπραξης, είναι να αποτυπωθούν αυτοί οι σκοποί, με ένα σύγχρονο χαρακτήρα ως προς την ενορχήστρωση και την εκτέλεση, διατηρώντας όμως το υφολογικό πλαίσιο του τότε αισθήματος.
Ο Ηλίας Μαντικός, αλλά και οι σημαντικοί σολίστες που συμμετέχουν, έχουν μελετήσει την παράδοση και φέρνουν στην πράξη πιο κοντά στο σήμερα, με την στάση και την συνέπεια τους τα τελευταία χρόνια.
Η ενορχήστρωση και η καλλιτεχνική επιμέλεια έχει γίνει από τον Ηλία Μαντικό.

Το “Ηλίας Μαντικός Deftero Project” είναι:
Ηλίας Μαντικός, Κανονάκι
Θοδωρής Μέρμηγκας, φωνή
Θεμιστοκλής Καρποδίνης, φωνή
Αντώνης Καλιούρης, Κλαρίνο
Γιάννης Πούλιος, Βιολί
Αντρέας Αντρέου, ούτι
Νίκος Μέρμηγκας, Λαούτο & Λάφτα
Νίκος Σαμαράς, Τρομπέτα
Άγης Παπαναγιώτου, Κοντραμπάσο
Στρατής Σκουρκέας, Κρουστά
Μιχάλης Μπακάλης, Κρουστά

Παρουσίαση-Επιμέλεια: Δήμητρα Κόχιλα

σχετικα ondemand