70 Χρόνια Δεύτερο
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

#70 Χρόνια Δεύτερο – «Η Παράδοση μας Αύριο»: Καίσαρας Κίκης και Μπαμ Τρίο

Με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων λειτουργίας, το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, γιορτάζει μαζί με τους ακροατές του και συναντάει εκείνους που χτίζουν τις γέφυρες από το χτες στο σήμερα και οδηγούν την παραδοσιακή μας μουσική στο αύριο. Ένας κύκλος 15 εκπομπών, που θα μεταδίδονται από τις 2 Μαΐου και κάθε μέρα έως τις 15 Μαΐου, στις 13.00, με ζωντανές ηχογραφήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με συγκροτήματα και μουσικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, αλλά μουσικές συμπράξεις μόνο για τα γενέθλια του Δευτέρου Προγράμματος.

Την Τρίτη 10 Μαΐου, στις 13:00, ακούμε τον Καίσαρα Κίκη και το Μπαμ Τρίο

Ο Καίσαρας Κίκης αφού μας σύστησε ξανά -πριν λίγα χρόνια- τον Αφούση από την Κάσο, έρχεται τώρα στα γενέθλια του Δευτέρου Προγράμματος, με κασιώτικα τραγούδια και όχι μόνο να μιλήσουμε για την νησιώτικη παράδοση και πως αυτή φτάνει στο σήμερα.
Καίσαρας Κίκης, λαουτο- φωνή
Γιωργος Καλλιφατίδης, κιθαρα- φωνή

Το «Μπαμ Τρίο» έρχεται στο Δεύτερο Πρόγραμμα, με δοκιμές, διασκευές, αλλαγές, παραλλαγές, πειράματα … παραδοσιακοί και κόντρα ρόλοι των οργάνων. Συναυλία, τραγούδι, γλέντι, χορός. Το ρεπερτόριο τους, έχει περισσότερο κοινό σημείο αναφοράς τη σχολή των Μικρασιατών συνθετών (Περιστερης, Τούντας, Σκαρβέλης, Σταύρος Παντελίδης) τραγούδια ανώνυμης δημιουργίας, όπως και αρκετά τραγούδια από ρεπερτόριο των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Κύριο ενδιαφέρον τους αποτελεί η πρωτότυπη ενορχήστρωση, έτσι ώστε να αλλάζουν ρόλους τα όργανά και να προκύπτουν με αυτό τον τρόπο ενδιαφέρουσες ακουστικές συνδιαλλαγές.

Το «Μπαμ Τρίο» είναι:
Θεοδώρα Αθανασίου – κιθάρα
Γλαύκος Σμαριανάκης – βιολί
Χαρούλα Τσαλπαρά – ακορντεόν

Παρουσίαση-Επιμέλεια: Δήμητρα Κόχιλα

σχετικα ondemand