Ένας Άμλετ για το δρόμο Ελένη Κουρτίδου
0:00
0:00 LIVE
958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

28Μαι2020 – Ένας Άμλετ για το δρόμο

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ελένη Κουρτίδου, στην εκπομπή «ένας Άμλετ για το Δρόμο» του 9.58, με αφορμή την ολοκλήρωση του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά για λόγους υγειονομικής ασφάλειας.

 

Μιλώντας για την εμπειρία μιας τέτοιας, ψηφιακής διοργάνωσης, είπε ότι θα μπορούσε να είναι το θέμα μιας πολύωρης ταινίας ντοκιμαντέρ, ο τρόπος που ένα φεστιβάλ μεταφέρεται από τον φυσικό χώρο σ’ έναν άυλο κόσμο, σ’ ένα «σύννεφο» στην πραγματικότητα για να βγουν στον αέρα οι ταινίες του. Στα θετικά μέτρησε τον εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό θεατών, πάνω από 80000, στα αρνητικά την απώλεια της μαγείας της συνάντησης θεατών και καλλιτεχνών. Τόνισε πως είναι αντίθετος στην διοργάνωση ψηφιακών φεστιβάλ χωρίς κανόνες και ανακοίνωσε την διεθνή πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να υπογραφεί μια συμφωνία που θα προσδιορίζει αυτούς τους κανόνες με πρώτον αυτόν του γεωγραφικού περιορισμού των προβολών.

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης μίλησε και για την προετοιμασία του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον τρόπο που θα γίνει εφικτή η πραγματοποίηση του. «Κάθε καλοκαίρι ετοιμάζουμε ένα Φεστιβάλ για το Νοέμβριο, φέτος ετοιμάζουμε τρία! Είναι τρία τα πλάνα και τρία τα φεστιβάλ που ετοιμάζουμε ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υγειονομικές απαιτήσεις των επόμενων μηνών»

Το ζητούμενο, είπε, είναι να επιστρέψουμε στις αίθουσες και να ξαναζήσουμε το φεστιβάλ με φυσική παρουσία, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι προβολές ταινιών του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ σε φυσικούς χώρους, αν το επιτρέψουν τα υγειονομικά μέτρα.

σχετικα podcasts