Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματο-Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς στον 102FM | «Αίθουσα Σύνταξης» | 10.09.2024

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματο-Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς στον 102FM | «Αίθουσα Σύνταξης» | 10.09.2024 Your browser does not support the audio element. https://www.ertecho.gr/wp-content/uploads/2024/09/202410-kavathas.mp3 Your browser does not support the audio element. https://www.ertecho.gr/wp-content/uploads/2024/09/202410-kavathas.mp3

Κριτική στα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την 88η ΔΕΘ για τον κόσμο της παραγωγής άσκησε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματο-Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης » του 102FM της ΕΡΤ3.

«Ουσιαστικά δεν εξαγγέλθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Άλλωστε για εμάς ήταν κάτι που φαινόταν, γιατί όταν ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν έρχεται σε επαφή με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, προδιαγράφει και το τι θα γίνει στο μέλλον. Πρέπει να τονίσω ότι το μόνο θετικό μέτρο ήταν η κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος από το 2025, ενώ την αύξηση του κατώτατου μισθού θα επιβαρυνθούμε εμείς ως μικρομεσαίοι από την τσέπη μας και όχι ο κ. Μητσοτάκης», επισήμανε ο κ. Καββαθάς.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί στην «μάχη» της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας. Καμία άλλη ουσιαστική βελτίωση δεν υπάρχει παρά το ότι ο πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί μετά τις ευρωεκλογές ότι ο τεκμαρτός τρόπος φορολόγησής για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι σε λάθος κατεύθυνση και θέλει βελτιώσεις. Για μένα θα έπρεπε να αποσυρθεί και να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση να συζητάμε για την φορολόγηση των εσόδων του δημοσίου όσο και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Όσον αφορά τα αναπτυξιακά μέτρα ήταν μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και μόνο. Ακόμη και οι εκχώρηση των αδρανών γαιών προς μεγάλες επενδύσεις, εξαγωγικού προορισμού. Αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει λίγο παραπάνω. Όταν έχουμε αρνητικό ισοζύγιο στον εμπορικό τομέα, αντιλαμβανόμεθα ότι η αύξηση της αγροτικής παραγωγής πρώτα πρέπει να καλύπτει τις εθνικές ανάγκες και μετά τις εξαγωγές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ON DEMAND

Exit mobile version