Ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρος Γρηγοριάδης, στον 102FM | «Αίθουσα Σύνταξης» | 06.03.2024

Ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρος Γρηγοριάδης, στον 102FM | «Αίθουσα Σύνταξης» | 06.03.2024 Your browser does not support the audio element. https://www.ertecho.gr/wp-content/uploads/2024/03/20240306-grigoriadis.mp3 Your browser does not support the audio element. https://www.ertecho.gr/wp-content/uploads/2024/03/20240306-grigoriadis.mp3

Στην παραβατικότητα των ανηλίκων, τα μοντέλα και τους τρόπους αντιμετώπισης της, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού αναφέρθηκε ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρος Γρηγοριάδης μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» του 102FM της ΕΡΤ3.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην παραβατικότητα στη Θεσσαλονίκη ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε πως «από τα περιστατικά στα οποία θα κληθούμε εμείς δεν υπάρχουν στεγανά. Η βία είναι σαν το φτέρνισμα.Έχουμε περιστατικά και σε σχολεία στα δυτικά, στα ανατολικά, στο κέντρο και τα περίχωρα, στον Λαγκαδά και άλλες περιοχές. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μένει σε ένα σημείο και είναι πιο εμφανής κάπου συγκεκριμένα. Τα περιστατικά αφορούν κακουργήματα σεξουαλικής φύσεως, σωματικές βλάβες, εξυβρίσεις, απειλές».

Ως προς την αντιμετώπιση των περιστατικών σχολικού εκφοβισμού ο κ. Γρηγοριάδης επισήμανε πως «το προτεινόμενο μοντέλο ξεκίνησε από τον Καναδά, την Αμερική και χώρες της Ευρώπης. Δημιουργούνται ειδικές ομάδες καθηγητών και μαθητών, που εκπαιδεύονται από εμάς. Σε περιπτώσεις μιας ήπιας διένεξης, δεν πάμε σε μια ποινική δίωξη απευθείας. Θα βοηθήσουν και τις δύο πλευρές του ζητήματος να συζητήσουν» και συμπλήρωσε: «Πολλές φορές στοχοποιούμε απόλυτα τον θύτη. Δεν γεννιέται δράστης ο ανήλικος. Βλέπουμε πώς έχει επηρεάσει το θύμα, γιατί έδρασε έτσι ο θύτης, προσπαθούμε να υπάρξει μια αποκατάσταση, μια γενικότερη αποκαταστατική δικαιοσύνη. Να καταλάβουν τα παιδιά ότι πολλές διενέξεις λύνονται με διάλογο. Αυτό το μοντέλο βλέπουμε πώς το προτιμούν οι εκπαιδευτικοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ON DEMAND

Exit mobile version